Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastırmalı humus yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı haşlanmış nohut 1;
- 1/3 su bardağı tahin 1;
- 1 adet limon suyu 1;
- yarım çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 4-5 dilim pastırma 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- maydanoz 1.
Yapılışı:
- Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun 1.
- Nohutları blendere alın 1.
- Üzerine tahin, sarımsak, kimyon ve tuzu ekleyin 1.
- Bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar ezin 1.
- Üzeri için tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın 1.
- Üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek yakmadan kızdırın ve ocaktan alın 1.
- Ayrı bir tavaya tereyağını alın ve eritin 1.
- Eriyen yağın üzerine pastırmaları ekleyerek çevirin 1.
- Hazır olan humusu geniş bir servis tabağına alarak yayın 1.
- Üzerine hazırladığınız toz biberli sosu, ince kıyılmış maydanozu ve birkaç tane haşlanmış nohudu yerleştirin 1.
- Son olarak pastırmaları da ekleyerek humusu servis edin 1.
Pastırmaları çok az yağda, tavada kısa süreli olarak sotelemek önerilir 2.
Tarifin videosuna YouTube'da "Pastırmalı Humus Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri" aramasıyla ulaşılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: