Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastırmalı humus yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı nohut 1;
- 100 gr pastırma 1;
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 1;
- Yarım su bardağı tahin 1;
- Yarım su bardağı zeytinyağı 1;
- 2 limonun suyu 1;
- 15 gr tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Nohutları akşamdan ıslatın 1. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın 1.
- Robotta ezip püre haline getirin 1.
- Nohut püresi, tahin, tuz, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice karıştırın 1.
- Tereyağını tavaya eritin 1. Dilimlenmiş pastırmaları ekleyip 1-2 dakika kavurun 1. Pastırmalar yumuşayınca ocaktan alıp dinlendirin 1.
- Humusu servis tabağına alıp üzerine pastırmaları dizin 1. Tavada kalan yağı üzerine gezdirerek dökün 1. Kimyon serpin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
Alternatif olarak, Arda'nın Mutfağı sitesinde pastırmalı humus tarifine ulaşabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: