• Buradasın

    Pastırmalı humus nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen with a wooden table displaying a golden-brown hummus topped with crispy pastırma slices, drizzled with melted butter and sprinkled with red pepper flakes, surrounded by fresh lemons, chickpeas, and a bowl of tahini.
    Pastırmalı humus yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 su bardağı haşlanmış nohut 1;
    • 1/3 su bardağı tahin 1;
    • 1 adet limon suyu 1;
    • yarım çay kaşığı kimyon 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 2 diş sarımsak 1;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
    • 4-5 dilim pastırma 1;
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
    • maydanoz 1.
    Yapılışı:
    1. Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun 1.
    2. Nohutları blendere alın 1.
    3. Üzerine tahin, sarımsak, kimyon ve tuzu ekleyin 1.
    4. Bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar ezin 1.
    5. Üzeri için tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın 1.
    6. Üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek yakmadan kızdırın ve ocaktan alın 1.
    7. Ayrı bir tavaya tereyağını alın ve eritin 1.
    8. Eriyen yağın üzerine pastırmaları ekleyerek çevirin 1.
    9. Hazır olan humusu geniş bir servis tabağına alarak yayın 1.
    10. Üzerine hazırladığınız toz biberli sosu, ince kıyılmış maydanozu ve birkaç tane haşlanmış nohudu yerleştirin 1.
    11. Son olarak pastırmaları da ekleyerek humusu servis edin 1.
    Pastırmaları çok az yağda, tavada kısa süreli olarak sotelemek önerilir 2.
    Tarifin videosuna YouTube'da "Pastırmalı Humus Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri" aramasıyla ulaşılabilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Humusun püf noktası nedir?

    Humus yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: Nohutların iyi haşlanması. Kabukların çıkarılması. Çifte kavrulmuş tahin kullanımı. Sıvı malzemelerin önceden karıştırılması. Buz eklenmesi. Baharatların doğru ayarlanması. Dinlendirme.

    Akdeniz bölgesinde humus nasıl yapılır?

    Akdeniz bölgesinde humus yapmak için Hatay usulü tarif şu şekildedir: Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş); 3-4 yemek kaşığı tahin; 2-3 diş sarımsak; yarım limonun suyu; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı tuz; gerekirse 2-4 yemek kaşığı nohut suyu veya sıcak su; üzeri için 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tutam kimyon, maydanoz ve birkaç tane haşlanmış nohut. Yapılışı: 1. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohutları mutfak robotuna aktarın. 2. Üzerine tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, kimyon ve tuzu ilave edin. 3. Tüm malzemeleri kremsi, homojen bir karışım elde edene kadar çekin. 4. Kıvam çok yoğun olursa, bir miktar nohut suyu ya da sıcak suyla açabilirsiniz. 5. Hazırladığınız humusu geniş bir tabağa alın, bir kaşık yardımıyla yüzeyini düzleyin ve ortasını hafifçe çukurlaştırın. 6. Küçük bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın, içerisine pul biberi ekleyin, hafifçe köpürüp kokusu çıkana kadar kızdırın. 7. Kızgın biberli yağı humusun üzerine gezdirin. 8. Arzuya göre üzerine biraz kimyon serpiştirin ve kıyılmış maydanozla süsleyin. 9. Görsellik katmak için birkaç tane haşlanmış nohudu da üzerine yerleştirebilirsiniz. Humus, özellikle taş fırından yeni çıkmış sıcak pide veya lavaş ile servis edilir.

    Humus tarifi Refika nasıl yapılır?

    Refika'nın humus tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 400 gr haşlanmış nohut - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 limonun suyu - 1/2 limon kabuğu rendesi - 4 çorba kaşığı tahin - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı tatlı toz biber - 5 yemek kaşığı buz gibi su - Tuz - Üzeri için: 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı haşlanmış nohut, 3-4 dal maydanoz (ince kıyılmış) Yapılışı: 1. Haşlanmış nohutların üzerine su dökün ve kabuklarını ayıklayın. 2. Kabuklarından ayrılmış nohutların üzerine limon suyu ekleyerek blender yardımı ile biraz ezin. 3. Su dışında kalan malzemeyi ekleyerek ezme işlemine devam edin. 4. Kuru bir karışım olduğu için ezme işlemi zorlaşacaktır, bu aşamada soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek ezme işlemine devam edin. 5. Humusu servis tabağına alın. 6. Üzerine zeytinyağı, pul biberi ve nohut gezdirerek dökün. 7. İnce kıyılmış maydanoz ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Humusun özellikleri nelerdir?

    Humusun bazı özellikleri: Ana malzeme: Humusun temel malzemesi haşlanmış nohuttur. Diğer malzemeler: Tahin, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar (kimyon, kırmızı pul biber, sumak) içerir. Kıvam: Pürüzsüz ve kremsi bir kıvama sahiptir. Kökeni: Orta Doğu mutfağına aittir. Tüketim şekilleri: Orta Doğu'da genellikle özel pidesi, domates ve salatalıkla kahvaltılık veya ana yemek öncesi atıştırmalık olarak tüketilir. Avrupa ve Amerika'da ise cipsle birlikte meze olarak servis edilir. Faydaları: Protein, lif ve doymuş yağ açısından zengindir; vegan ve vejetaryen beslenenler için uygun bir seçenektir.

    Humus içinde ne var?

    Geleneksel humus tarifi şu malzemelerden oluşur: Nohut. Tahin. Limon suyu. Sarımsak. Zeytinyağı. Tuz. Kimyon (isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ve sumak da eklenebilir). Bölgelere göre malzemeler ve oranları değişiklik gösterebilir.

    Humusun ana maddesi nedir?

    Humusun ana maddesi nohuttur. Geleneksel humus tarifi ayrıca şu malzemeleri içerir: tahin; limon; sarımsak; zeytinyağı; baharatlar (genellikle kimyon, kırmızı pul biber, sumak).

    Antakya usulü humus nasıl yapılır?

    Antakya usulü humus yapmak için gerekli malzemeler: 3 çay bardağı kuru nohut; 1 çay bardağı tahin; 1 tatlı kaşığı kimyon; Süslemek için: yarım limon, 1 adet orta boy domates, 1 adet sivri biber (kırmızı veya yeşil), 4 adet kornişon salatalık turşu, zeytinyağı, pul biber, kimyon, birkaç dal doğranmış maydanoz. Yapılışı: 1. Nohutları akşamdan ayıklayıp yıkayın ve ıslayın. 2. Nohutların suyunu süzün, uygun bir tencereye alın, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kettle kaynar su ekleyin. 3. Nohutlar kaynamaya başlayınca altını biraz kısın ve kapağı yarı açık şekilde pişmeye bırakın. 4. Nohutlar lokum gibi pişince altını kapatıp ılımalarını bekleyin. 5. Nohutları rondoya alın, üzerine haşlama suyundan 1 su bardağı ilave edip iyice çekin. 6. İçine kimyonu ekleyip biraz daha çekin. 7. Tahin ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çekin. 8. Karışımı bir cam kaseye alın. 9. Servis edeceğiniz kadarını servis tabağına alın ve önce artı şeklinde 1 çizgi pul biber, 1 çizgi kimyon olacak şekilde süsleyin. 10. Üzerine saydığınız malzemeleri ekleyip tabağın ortasında incecik doğranmış maydanoz üzerine zeytinyağı gezdirin ve 2 dilim limon koyun. Artan humus, buzdolabında 3 gün saklanabilir.