Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanlı yoğurt mezesi hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı yoğurt 14;
- 2 adet büyük boy soğan 14;
- 2-3 diş sarımsak 14;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 14;
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 14;
- 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı) 1;
- Yarım limonun suyu 1.
Hazırlanışı:
- İlk olarak, soğanları ince ince doğrayın 14.
- Sarımsakları da ezerek veya ince doğrayarak hazırlayın 1.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyin 14. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun 14.
- Kavrulan soğanları ocaktan alın ve soğumaya bırakın 1.
- Yoğurdu bir kaba alın, içine ezilmiş sarımsakları, tuzu, limon suyunu ve isteğe bağlı olarak pul biber ve naneyi ekleyin 1.
- Soğuyan soğanları yoğurt karışımının içine ekleyin ve iyice karıştırın 1.
- Mezeyi servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin 1. İsteğe bağlı olarak taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz 1.
Servis önerisi: Genellikle yanında taze ekmek veya pita ekmeği ile servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: