Yeni nesil meyhanelerde genellikle zengin meze, ara sıcak ve ana yemek çeşitleri sunulmaktadır. Bazı öneriler: Mezeler: Reyhan ve Ezine peynirli acılı domates salatası, bezirgani, trüf mantarlı mıhlama, istiridye mantarı, pekmezli rosto kereviz, patlıcanlı künefe, kalamar tava, çıtır simi, tarama, narenciye ile marine edilmiş levrek, acılı atom. Ara sıcaklar: Gemici güveç, Polonya mantısı, saganaki, çıtır çipura, pazı sarma, zeytinyağlı enginar, cevizli kabak, bombay pilaki. Ana yemekler: Biralı dana yahni, beğendili tandır, levrek, ızgara köfte, ciğer sote, tavuk şiş. Yeni nesil meyhane örnekleri arasında Ahali, Küçük Kulüp, Firuze, Duble Meze Pera ve Terütaze gibi mekanlar bulunmaktadır.