Evet, tepsi mantısı patatesli olabilir. Patatesli tepsi mantısı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı sıvı yağ; - 6 adet rendelenmiş havuç; - 8 adet haşlanmış patates; - 2 çay kaşığı tuz; - 2,5 su bardağı süzme yoğurt (arzuya göre sarımsaklı); - 2 yemek kaşığı tereyağı; - 1,5 yemek kaşığı domates salçası; - 1 yemek kaşığı kuru nane; - 1 yemek kaşığı pul biber; - 1 yemek kaşığı sumak. Yapılışı: 1. Patateslerin kabuklarını soyup geniş bir tencerede su ilavesiyle birlikte haşlayın. 2. Haşlanan patatesleri rendeleyin. 3. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. 4. Tavada sıvı yağı kızdırın ve rendelenmiş havuçları ilave edip yumuşayana dek kavurun. 5. Yumuşayan havuçların üzerine patatesleri ilave edin ve tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. 6. Borcama hazırladığınız patates karışımını dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin. 7. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 8. Soğumuş olan patates karışımının üzerine süzme yoğurdunu ekleyin ve tekrar üzerini düzeltip buzdolabında 1 saat bekletin. 9. Soğumuş olan patates mantısını dilimledikten sonra üzerlerine kuru nane, pul biber ve sumak serpiştirin. 10. Bir tavada tereyağını kızdırın, üzerine salçayı ekleyip kavurun. 11. Tereyağlı salça karışımını servis etmeden önce patates mantısının üzerine dökün ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.