İstanbul yağlaması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 4 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı instant maya, 1,5 su bardağı ılık su. - Kıymalı harç için: 4 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet orta boy soğan (minik doğranmış), 500 gram orta yağlı dana kıyma, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2,5 su bardağı domates püresi veya rendelenmiş domates, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 su bardağı su. - Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt (arzuya göre), 1 avuç maydanoz. Yapılışı: 1. Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın. 2. Ardından hamuru pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. 3. Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan eşit küçük bezeler hazırlayın (yaklaşık 10-12 adet). 5. Hazırladığınız bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın ve ısıtılmış düz bir tavada arkalı önlü pişirin. 6. Kıymalı harcı için; sos tavasına yağları alın ve kızdırın. 7. Üzerine salçayı ve domates püresini ekleyip 1-2 dakika kavurun. 8. Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka, ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın. 9. Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde yağlamayı dörde bölün ve maydanoz serpiştirip, arzuya göre üzerine yoğurt ekleyip servis edin.