Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatar mantısının püf noktaları şunlardır:
- Hamur yoğurma: Hamuru yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun 14.
- Hamur açma: Hamuru çok ince açmaya çalışın, aksi takdirde mantılar sert olur 4. Merdane veya elle açabilirsiniz 4.
- İç harç: İç harcı hazırlarken malzemeleri blenderdan geçirerek homojen bir karışım elde edin 15.
- Şekillendirme: Mantıları yarım ay veya kare şeklinde kapatmadan önce, havanın içeride kalmamasına dikkat edin 4.
- Pişirme: Buharda pişirme aparatında, ezilmeden ve erimeden, orta ateşte 30 dakika pişirin 15.
- Dinlendirme: Hamurun daha kolay açılması için dinlenme süresine dikkat edin 4.
Bu püf noktalarına dikkat ederek, daha lezzetli ve düzgün Tatar mantısı yapabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: