Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel mantı şekli kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak dünya mutfağında bazı öne çıkan mantı çeşitleri şunlardır:
- Kayseri Mantısı: Türkiye'de en bilinen mantı çeşitlerinden biridir ve bir kaşığa kırk tane sığacak şekilde küçük kapatılır 24.
- Sinop Mantısı: Üçgen şekilli ve cevizle servis edilir 4.
- Gyoza: Japonya'nın mantısı, soya sosuna bandırılarak tüketilen ve suda haşlanan veya tavada pişirilen bir lezzettir 12.
- Mandu: Kore mutfağına ait, oldukça iri olarak hazırlanan ve genellikle buharda pişirilen bir mantı çeşididir 12.
- Ravioli: İtalya'nın mantısı, peynir veya ıspanakla doldurulur ve hem şekli hem de lezzetiyle dikkat çeker 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: