Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel mantı şekli kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, bazı mantı şekilleri ve özellikleri şunlardır:
- Kayseri Mantısı: Bir kaşığa kırk tane sığacak şekilde küçük boyutludur 13. Haşlanırken suyuna yağ, salça ve tuz eklenir, salçalı su ile servis edilir 12.
- Sinop Mantısı: Üçgen şeklinde katlanır ve cevizle servis edilir 12.
- Bodrum Mantı: Daha küçük şekilde kapatılır ve hamuruna maya konmaz, çıtır çıtır olur 12.
- Tepsi Mantısı: Minik kayıklar şeklinde kapatılmış mantılar bir tepsiye dizilerek hazırlanır 2.
- Hingel: Patatesli içle hazırlanan ve üçgen şeklinde katlanan bir mantı çeşididir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: