Buradasın
Mantı hamuru kalıba nasıl yerleştirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantı hamurunun kalıba nasıl yerleştirileceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, mantı yapma sürecinde şu adımlar izlenir:
- Hamur Hazırlığı: Un, yumurta, tuz ve su ile yumuşak olmayan bir hamur hazırlanır 23.
- Bezeleme: Hamur bezelere ayrılır 24.
- Açma: Bezeler, bıçak sırtı kalınlığında açılır 2.
- İç Harcın Eklenmesi: Kalıbın üstüne yerleştirilen hamurun üzerine iç harç konur 2.
- İkinci Katman: Hazırlanan iç harcın üzerine bir hamur daha yerleştirilir 2.
- Kesme: Mantıların kesilmesi için merdaneyle üzerinden birkaç defa bastırılır 2.
- Pişirme: Unlanmış tepsiye dökülen mantılar, kaynayan suya atılarak 10 dakika pişirilir 23.
Mantı kalıbının kullanımı hakkında daha fazla bilgi için YouTube'da "Mantı Kalıbı ve Hamur Makinesi ile Kolay Mantı Hazırlama" başlıklı videoyu izleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: