Kars hengel mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım paket kabartma tozu, su. - İç harç için: 300 gram kıyma, 1 büyük boy soğan (rendelenmiş), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı). - Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt. Yapılışı: 1. Hamurun hazırlanması: Un, tuz, kabartma tozu ve sıvı yağı geniş bir karıştırma kabına alıp karıştırın. 2. İç harcın hazırlanması: Kıymayı bir tavada kısık ateşte kavurun. 3. Hamurun açılması ve hengel şeklinin verilmesi: Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini un serpilmiş tezgah üzerinde incecik açın. 4. Hengel’in haşlanması: Büyükçe bir tencerede su kaynatın ve içine tuz ekleyin. 5. Sosun hazırlanması: Tereyağını bir tavada eritin ve kaynar hengel rulolarının üzerine dökün. 6. Servis: Hazırladığınız hengeli sıcak olarak servis edin.