Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rus mantısı (pelmeni) yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Hamurun kıvamı: Hamurun çok yumuşak veya çok sert olmamasına dikkat edilmelidir; elastik bir yapıda olmalıdır 25.
- İç harcın miktarı: Her bir mantıya fazla harç konulmamalıdır, aksi takdirde mantılar pişirilirken açılabilir 5.
- Pişirme süresi: Pelmeniler fazla pişirilmemelidir, aksi takdirde hamur sertleşir 5.
- Şekillendirme: Mantılar yarım ay şeklinde kapatılmalı ve kenarları sıkıca bastırılmalıdır 25.
- Dinlendirme: Hamur, yoğurulduktan sonra bezelere ayrılıp dinlenmeye bırakılmalıdır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: