Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mercimek mantısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek 13;
- 2 su bardağı sıcak su 3;
- 2 tutam maydanoz 3;
- 2 tutam dereotu 3;
- 1 çay kaşığı kimyon 3;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 3;
- Üzeri için 1,5 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, tuz, zeytinyağı, kırmızı toz biber 3.
Yapılışı:
- Mercimeği sıcak suyla tencereye koyup kaynamaya bırakın 3.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler suyunu çekip iyice yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin 3.
- Mercimek soğudukça şekil verme kıvamına gelecektir 3.
- Soğuyan mercimeğin üzerine ince ince doğranmış maydanoz, dereotu, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber ve damak tadınıza göre tuz ekleyip elinizle iyice yoğurun 3.
- Hazırladığınız mercimekli karışımdan parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve servis tabağı üzerine dizin 3.
- Bir kaseye yoğurt koyup üzerine rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyerek karıştırın 3.
- Yoğurt sosunu mercimek mantısının üzerine dökün 3.
- Küçük bir tavada zeytinyağını ve kırmızı toz biberi kızdırıp mantının üzerine dökün 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: