Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mercimekli mantı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış) 1;
- 2 su bardağı ince bulgur 1;
- 1 adet soğan (rendelenmiş) 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) 1;
- Su (hamur yoğurmak için) 1.
Hamur için:
Yoğurtlu sos için:
Hazırlanışı:
- Mercimek hazırlığı: Yeşil mercimeği iyice yıkayıp bir tencerede su ekleyerek haşlayın 1. Haşlandıktan sonra süzün 1.
- Hamur hazırlığı: Unu yoğurma kabına alın 1. Ortasını havuz gibi açın 1. Yumurta, su ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın 1. Hamur kıvama geldikten sonra üzerini örtüp dinlendirin 1.
- Mercimek iç harcı: Rendelenmiş soğanı sıvı yağ ile kavurun 1. Üzerine haşlanmış mercimeği ekleyin 1. Ardından salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın 1.
- Hamur açma ve mantıları şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın 1. İçine hazırladığınız mercimek harcından koyun 1. Dilediğiniz mantı şeklini verin 1.
- Mantıları pişirme: Kaynar tuzlu su içinde mantıları haşlayın 1. Haşlandıktan sonra süzün 1.
- Yoğurtlu sos hazırlığı: Yoğurdu bir kaba alın, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın 1.
- Servis: Haşlanmış mantıları servis tabağına alın 1. Üzerine yoğurtlu sosu dökün 1. İsteğe bağlı olarak pul biber veya nane serperek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: