Limon kabuğu tatlısı hazırlamak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Limon Kabuklu Tatlı Tarifi: - Malzemeler: 3 adet yumurta, 60 gram erimiş tereyağı, 1 kahve bardağı süt, 1 bardak şeker, 2 bardak un, 1 paket kabartma tozu, 1 limon kabuğu rendesi, 1 vanilya, 20 gram pudra şekeri. - Hazırlanışı: 1. Yumurtaları şekerle çırpın, taze süt, vanilya, eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. 2. İyice karıştırın ve azar azar kabartma tozu ile karıştırılmış unu ekleyin. 3. Karışımı yağlı ve un serpili kek kalıbına aktarın. 4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 5. Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpin. 2. Limon Kabuğunda Tatlı Tarifi: - Malzemeler: 200 gram krema, 75 gram şeker, 30 gram limon suyu, yarım yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı vanilya, 6 adet içi alınmış limon kabuğu. - Hazırlanışı: 1. Uygun bir tencere içerisine 200 gram kremamızı boşaltın. 2. Yarım yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave edin. 3. Orta ateşte 3 ila 4 dakika kadar karıştırın. 4. Kremamızın rengi ve kıvamı koyulaşacaktır. 5. Tencereyi ocaktan alıp içerisine 30 gram limon suyunu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin. 6. Kıvam iyice kalınlaşana kadar karıştırın. 7. Tencereyi 2 ila 3 dakika kadar soğumaya bırakın. 8. İçi oyuk kabuk kısmı kalacak şekilde soğumaya bıraktığımız tatlımızı limon kabuklarının içine doldurarak 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.