Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon kabuğu tatlısı hazırlamak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Limon Kabuklu Tatlı Tarifi:
- Malzemeler: 3 adet yumurta, 60 gram erimiş tereyağı, 1 kahve bardağı süt, 1 bardak şeker, 2 bardak un, 1 paket kabartma tozu, 1 limon kabuğu rendesi, 1 vanilya, 20 gram pudra şekeri 1.
- Hazırlanışı:
- Yumurtaları şekerle çırpın, taze süt, vanilya, eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin 1.
- İyice karıştırın ve azar azar kabartma tozu ile karıştırılmış unu ekleyin 1.
- Karışımı yağlı ve un serpili kek kalıbına aktarın 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
- Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpin 1.
- Limon Kabuğunda Tatlı Tarifi:
- Malzemeler: 200 gram krema, 75 gram şeker, 30 gram limon suyu, yarım yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı vanilya, 6 adet içi alınmış limon kabuğu 24.
- Hazırlanışı:
- Uygun bir tencere içerisine 200 gram kremamızı boşaltın 2.
- Yarım yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave edin 2.
- Orta ateşte 3 ila 4 dakika kadar karıştırın 2.
- Kremamızın rengi ve kıvamı koyulaşacaktır 2.
- Tencereyi ocaktan alıp içerisine 30 gram limon suyunu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin 2.
- Kıvam iyice kalınlaşana kadar karıştırın 2.
- Tencereyi 2 ila 3 dakika kadar soğumaya bırakın 2.
- İçi oyuk kabuk kısmı kalacak şekilde soğumaya bıraktığımız tatlımızı limon kabuklarının içine doldurarak 1-2 saat buzdolabında dinlendirin 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: