• Buradasın

    Limon kabuğu tatlısı nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Limon kabuğu tatlısı hazırlamak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Limon Kabuklu Tatlı Tarifi:
      • Malzemeler: 3 adet yumurta, 60 gram erimiş tereyağı, 1 kahve bardağı süt, 1 bardak şeker, 2 bardak un, 1 paket kabartma tozu, 1 limon kabuğu rendesi, 1 vanilya, 20 gram pudra şekeri 1.
      • Hazırlanışı:
      1. Yumurtaları şekerle çırpın, taze süt, vanilya, eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin 1.
      2. İyice karıştırın ve azar azar kabartma tozu ile karıştırılmış unu ekleyin 1.
      3. Karışımı yağlı ve un serpili kek kalıbına aktarın 1.
      4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
      5. Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpin 1.
    2. Limon Kabuğunda Tatlı Tarifi:
      • Malzemeler: 200 gram krema, 75 gram şeker, 30 gram limon suyu, yarım yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı vanilya, 6 adet içi alınmış limon kabuğu 24.
      • Hazırlanışı:
      1. Uygun bir tencere içerisine 200 gram kremamızı boşaltın 2.
      2. Yarım yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave edin 2.
      3. Orta ateşte 3 ila 4 dakika kadar karıştırın 2.
      4. Kremamızın rengi ve kıvamı koyulaşacaktır 2.
      5. Tencereyi ocaktan alıp içerisine 30 gram limon suyunu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin 2.
      6. Kıvam iyice kalınlaşana kadar karıştırın 2.
      7. Tencereyi 2 ila 3 dakika kadar soğumaya bırakın 2.
      8. İçi oyuk kabuk kısmı kalacak şekilde soğumaya bıraktığımız tatlımızı limon kabuklarının içine doldurarak 1-2 saat buzdolabında dinlendirin 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A sunlit Turkish kitchen with a bowl of creamy lemon dessert garnished with fresh lemon zest, a wooden spoon resting beside it, and a small pitcher of lemon juice nearby, evoking freshness and meticulous preparation.

    Limon tatlısının püf noktası nedir?

    Limon tatlısının püf noktaları şunlardır: 1. Limon Kabuğu Rendesi: Tatlıya hoş bir koku ve hafif bir acılık katmak için limon kabuğu rendesi eklenebilir. 2. Krema Kaynatmama: Kremalı limon tatlısında, kremayı fokur fokur kaynatmadan, kıvam alıncaya kadar tıngırdatmak önemlidir. 3. Limon Suyunun Miktarı: Limonun miktarını, tatlıda istenilen asiditeye bağlı olarak ayarlamak gerekir. 4. Tatlıyı Dinlendirme: Tatlıyı buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapmak, lezzetini artırır.

    Limonla hangi tatlılar yapılır?

    Limonla yapılabilecek bazı tatlı tarifleri: Limonlu Cheesecake. Limonlu Sorbe. Limonlu Panna Cotta. Limonlu Revani. Limonlu Muhallebi. Limonlu Brownie. Limonlu Lokum. Limonlu Pavlova. Limonlu Mereng Tart. Limonlu Çatlak Kurabiye. Ayrıca, limonlu bisküvili pasta, limonlu su muhallebisi, limonlu soğuk pasta, bisküvili limonlu parfe gibi birçok farklı limonlu tatlı tarifi de bulunmaktadır.

    Limon kabuğu ile ne yapılabilir?

    Limon kabuğu ile yapılabilecek şeylerden bazıları şunlardır: Tatlılarda aroma. Kötü koku giderici. Kireç çözücü. Ev temizliği. Tırnak lekelerini giderici. Hava temizleyici. Çöpe koku önleyici. Tencere parlatıcı. Baharat. Limon kabuğunu kullanmadan önce, tarım zehirsiz olduğundan emin olunmalıdır.