Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Malzemelerin oda ısısında olması: Yumurta, süt ve tereyağı gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin dokusu için önemlidir 25.
- Yumurta ve şekerin iyi çırpılması: Yumurta ve şeker, beyaz köpük olana kadar iyice çırpılmalıdır 4. Bu, kekin kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlar 4.
- Fırın ısısı ve pişirme süresi: Kek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirilmelidir 14. İlk 20 dakika fırın kapağı açılmamalıdır 25.
- Un, kabartma tozu ve vanilinin eleyerek eklenmesi: Bu malzemeler, un ile birlikte eleyerek eklenmelidir 4.
- Limon kabukları: Limon kabukları, kekin lezzetini artırır; bu nedenle rendelenmiş limon kabukları eklenmelidir 14.
- Dinlendirme: Kek, fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirilmelidir 3.
- Yoğun limon aroması: Daha yoğun bir limon tadı için tarife yarım su bardağı limonata eklenebilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: