Japonların limonlu su sırrı, kaya tuzu eklenmiş limonlu su tüketmeleridir. Bu karışımın faydaları şunlardır: 1. Virüs ve bakterilere karşı koruma: Limon ve kaya tuzu, vücutta alkali etki yaparak her türlü virüs ve bakteriyi yok eder. 2. Bağışıklığı güçlendirme: Limonun içeriği, kalsiyum, magnezyum, folik asit, C vitamini ve B6 gibi besinlerle bağışıklığı destekler. 3. Yağ yakmayı destekleme: Kaya tuzu içeren limonlu su, sindirimi kolaylaştırarak yağ yakımını teşvik eder. 4. Böbrek taşlarını parçalama: Limondaki sitrat, idrarda çoğalarak böbrek taşlarının parçalanmasına yardımcı olur. 5. Kabızlığı giderme: Bağırsakları hareketlendirir ve kabızlığı önler. Bu karışımı hazırlamak için, bir litre suya 4/1 oranında kaya tuzu ekleyip çalkalamak ve bir gece bekletmek gerekmektedir.