En güzel tavuk kavurma tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 500 gr tavuk kuşbaşı - 1 soğan - 1 salçalık kırmızı biber - 5 çarliston biber - 2 diş sarımsak - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 2 domates - Tuz, karabiber, kekik Yapılışı: 1. Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. 2. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. 3. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. 4. Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 5. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. 6. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. 7. Kapağı kapalı olarak ara ara karıştırıp 15 dakika pişirin. 8. Sıcak olarak servis yapın. Alternatif olarak, kekikli tavuk kavurma tarifi için şu malzemeleri kullanabilirsiniz: - 1 adet tavuk göğsü - 2 tane but - Zeytinyağı - 1 çorba kaşığı kekik - Çay kaşığının ucuyla karabiber - 4-5 damla limon - Yarım tatlı kaşığı tuz - 100 gram krema - Kaşar peyniri Bu tarifi uygulamak için tavukları küp küp doğrayıp bir kaseye alın ve üzerine kekik, karabiber, limon ve tuz ekleyip karıştırın.