Buradasın
Kavurmanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavurmanın püf noktaları şunlardır:
- Etin Seçimi ve Dinlendirilmesi: Mümkünse dana veya kuzu etinin but ve kol kısmından alınan etler kullanılmalıdır 23. Et, kesildikten sonra en az 3 saat dinlendirilmelidir 1.
- Yüksek Ateşte Başlatma: Eti ilk ocağa koyduğunuzda yüksek ateşte pişirmek, kendi suyunu salmasını sağlar 1.
- Kısık Ateşte Pişirme: Etler suyunu saldıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edilmelidir 14.
- Yağ Kullanımı: Etin kendi yağı kullanılmalı, ekstra yağ eklenmemelidir 34.
- Tuz ve Baharat: Tuz ve baharatlar en son eklenmelidir, aksi takdirde et sertleşebilir 15.
- Servis Önerisi: Pilav veya lavaş eşliğinde servis edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: