Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavurmanın püf noktaları şunlardır:
- Et seçimi: Dana eti için tranç, döş veya kürek, kuzu eti için ise but veya kol kısımları tercih edilmelidir 12. Hafif yağlı et, daha lezzetli ve yumuşak olur 2.
- Mühürleme: Et, yüksek ateşte mühürlenerek suyunun içinde kalması sağlanmalıdır 123.
- Pişirme: Yüksek ateşte mühürleme işleminden sonra orta veya kısık ateşte, uzun süre (ortalama 1-1,5 saat) pişirilmelidir 123.
- Su kullanımı: Etin sertleşmemesi için önce kendi suyunda kavrulmasına izin verilmeli, gerekirse azar azar sıcak su eklenmelidir 23.
- Tuz ve baharat: Tuz, etin suyunu salmasına ve sertleşmesine neden olabileceği için en son eklenmelidir 234. Baharatlar, ocaktan almadan birkaç dakika önce eklenebilir 2.
- Dinlendirme: Pişen kavurma, birkaç dakika dinlendirildikten sonra servis edilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: