Taşlık ile çeşitli yemekler yapılabilir, bunlar arasında: 1. Tavuk Taşlık Sote: Taşlıklar haşlanıp kuşbaşı şeklinde doğranır, soğan, biber, domates ve sarımsakla birlikte kavrularak servis edilir. 2. Taşlık Kavurma: Taşlıklar yağda kavrulur, soğan ve baharatlarla birlikte pişirilir. 3. Taşlık Yahni: Taşlıklar, domates ve biberler eşliğinde sulu yemek kıvamında pişirilir. 4. Yalancı Kokoreç: Haşlanmış taşlıklar çok ince doğranıp baharatlarla pişirilerek servis edilir. 5. Taşlık Çorbası: Taşlıklar düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlanıp, içine patates, havuç, soğan ve sarımsak eklenerek çorba yapılır.