Buradasın
En lezzetli patates kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En lezzetli patates kavurması için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 4-5 adet patates 1;
- 2 adet kuru soğan 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Patatesleri ortadan ikiye bölün ve tencereye alarak üzerine geçecek kadar su ilave edin 1.
- Çatalla yumuşaklığını kontrol ettikten sonra ocaktan alın ve patatesler soğuduktan sonra kabuklarını güzelce soyun 1.
- Patatesleri küp küp doğrayın 1.
- Kuru soğanları da soyduktan sonra julyen şeklinde doğrayın 1.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alın ve doğradığınız soğanı ilave ederek soğanları kavurmaya başlayın 1.
- Soğanlar karamelize oluncaya kadar ara ara karıştırarak kavurma işlemine devam edin 1.
- Rengi dönen soğanlarınızın üzerine tuz, kekik, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştırın 1.
- Son olarak patatesleri de tavaya ilave edin ve patateslerin tamamı sosa bulanıncaya kadar soğanlarla birlikte birkaç dakika boyunca kavurun 1.
Soğanlı patates kavurması, isteğe bağlı olarak salçalı da yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: