Buradasın
En lezzetli patates kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En lezzetli patates kavurmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates 1;
- 1 adet orta boy soğan 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- Taze maydanoz 1.
Hazırlanışı:
- Patatesleri yıkayıp soyun ve küp küp doğrayın 1.
- Soğanı da ince ince doğrayın 1.
- Bir tavada sıvı yağı ve tereyağını eritin 1.
- Doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun 1.
- Ardından küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavurun 1.
- Domates salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun 1.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın 1.
- Patatesler yumuşayana ve hafif kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kavurmaya devam edin 1.
- En son olarak kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın 1.
Alternatif olarak, haşlanmış salçalı patates kavurması da yapabilirsiniz 3:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: