En lezzetli patates kavurması için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 4-5 adet patates; 2 adet kuru soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı pul biber; Yarım çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Patatesleri ortadan ikiye bölün ve tencereye alarak üzerine geçecek kadar su ilave edin. 2. Çatalla yumuşaklığını kontrol ettikten sonra ocaktan alın ve patatesler soğuduktan sonra kabuklarını güzelce soyun. 3. Patatesleri küp küp doğrayın. 4. Kuru soğanları da soyduktan sonra julyen şeklinde doğrayın. 5. Uygun bir tavaya zeytinyağını alın ve doğradığınız soğanı ilave ederek soğanları kavurmaya başlayın. 6. Soğanlar karamelize oluncaya kadar ara ara karıştırarak kavurma işlemine devam edin. 7. Rengi dönen soğanlarınızın üzerine tuz, kekik, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştırın. 8. Son olarak patatesleri de tavaya ilave edin ve patateslerin tamamı sosa bulanıncaya kadar soğanlarla birlikte birkaç dakika boyunca kavurun. Soğanlı patates kavurması, isteğe bağlı olarak salçalı da yapılabilir. Patates kavurması yaparken, kullanılan patateslerin haşlanmaya uygun olmasına dikkat edilmelidir.