Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana kavurmayı kışlık saklamak için birkaç yöntem bulunmaktadır:
- Buzdolabında Saklama: Kavurmayı hava geçirmez bir kapta veya streç film ile sararak buzdolabında saklayabilirsiniz 13. Bu şekilde kavurma, 3-5 gün içinde tüketilmelidir 1.
- Derin Dondurucuda Saklama: Kavurmayı dondurucu poşetlerine koyup hava boşaltıldıktan sonra dondurucuya yerleştirebilirsiniz 13. Bu yöntemle kavurma, 4-6 ay boyunca tazeliğini koruyabilir 1. Dondurucuya koymadan önce etin tamamen soğuması sağlanmalıdır 1.
- Yağda Saklama: Kavurmayı, üzerini kaplayacak şekilde yağ ile doldurarak buzdolabında birkaç hafta süreyle saklayabilirsiniz 1. Yağın taze olması ve kavurmanın tamamen yağ ile kaplanması gerekmektedir 1.
Kavurmanın saklama kaplarının temiz ve kuru, saklama ortamının ise serin ve karanlık olması önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: