Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana kavurmayı kışlık saklamak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Buzdolabında saklama: Kavurma, pişirildikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletilip hava geçirmez kaplarda veya streç filmle sarılarak buzdolabında 3-4 gün saklanabilir 34.
- Dondurucuda saklama: Kavurma, tamamen soğuduktan sonra vakumlu poşetlerde veya hava geçirmez kaplarda dondurucuya yerleştirilerek 2-3 ay saklanabilir 34.
Kavurmayı dondurduktan sonra, dondurucudan çıkarıp buzdolabında çözdürmek en sağlıklı yöntemdir 3. Sıcak ortamda veya mikrodalga fırında çözmek, bakteriyel büyümeyi tetikleyebilir 34.
Ayrıca, kavurma gibi yüksek yağ içeren gıdaların doğru koşullarda saklanmaması, lezzet kaybına ve sağlık risklerine yol açabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: