Buradasın
Kavurma en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavurma yapmanın bazı püf noktaları:
- Etin seçimi: Kavurma için hayvanın kol veya but kısmı, sinirsiz ve hafif yağlı etler tercih edilmelidir 145.
- Dinlendirme: Kurban eti, kavurma yapmadan önce en az 5 saat buzdolabında üstü açık bir şekilde dinlendirilmelidir 5.
- Mühürleme: Et, yüksek ateşte iyi ısıtılmış bir tencerede mühürlenmelidir 4. Bu, etin suyunun içinde kalmasını sağlar 4.
- Su ilavesi: İdeal olan, hiç su eklemeden etin kendi suyu ve yağıyla pişmesidir 45. Ancak et suyunu tamamen çekmiş ama hala yumuşak değilse, çok az miktarda (yarım çay bardağı kadar) sıcak su eklenebilir 4.
- Tuz ekleme: Tuz, etin suyunu salmasına ve sertleşmesine neden olabileceği için en sona eklenmelidir 45.
- Pişirme süresi: Kavurma, kısık ateşte 1,5 ila 3 saat arasında pişirilmelidir 45.
- Dinlendirme: Ocaktan alındıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak en az 15-20 dakika dinlendirilmelidir 4. Bu, lezzetlerin birbirine geçmesini ve etin daha da yumuşamasını sağlar 4.
Malzemeler (2 kg et için):
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış ve yıkanmış dana etini derin bir tencereye koyun ve kapağını kapatın 5.
- Kendi suyunu salan eti en az 1,5 saat kısık ateşte pişirin 5.
- 1,5 saat sonunda et suyunu çektiyse eritilmiş yağı tencereye katın 5.
- Et suyunu çekmediyse bir süre kapağı açık olarak pişirin ve yağı öyle ilave edin 5.
- Tuz ve bol kekikle harmanlayıp 25-20 dakika kavurun ve ocağı kapatın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: