Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tel kadayıf yapımı için iki farklı tarif:
- Nefis Yemek Tarifleri'nde yer alan tel kadayıf tatlısı tarifi 1:
- Malzemeler: 500 gr taze yaş kadayıf, 1,5 su bardağı çok ince çekilmemiş fındık (ceviz veya fıstık da olabilir), 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı, 4 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2-3 damla limon suyu 1.
- Yapılışı:
- Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın, sonra limon suyunu ekleyip altını kapatın 1.
- Kadayıfı açıp elinizle iyice açın 1.
- Tereyağını tavada yakmadan eritin ve kadayıfın üzerine gezdirin, elinizle iyice yedirin 1.
- Kadayıfın yarısını borcama eşit şekilde dağıtıp bastırın, üzerine fındıkları serpin ve kalan kadayıfı ekleyin, tekrar bastırın 1.
- 200 derecede nar gibi kızartın ve fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti her yerine dökün 1.
- Yemek.com'da yer alan tel kadayıf tatlısı tarifi 2:
- Malzemeler: 250 gr tel kadayıf, 400 gr çikolata kreması, 125 gr tereyağı, 1 kase fındık içi, 2,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2-3 damla limon suyu, 1 yemek kaşığı Antep fıstığı 2.
- Yapılışı:
- Su ve şekeri 10 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip 1,2 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın 2.
- Tel kadayıf ile eritilmiş tereyağını karıştırın 2.
- Strec filmin üzerine bir tutam tel kadayıf, üzerine çikolata kreması ve fındık parçaları koyun, tekrar bir tutam tel kadayıf ekleyip strec filmi top şeklinde sarın 2.
- Topları derin dondurucuda 15 dakika bekletin 2.
- Dondurucudan çıkardığınız topları yağladığınız fırın tepsisine dizin ve 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin 2.
- İlk sıcaklık geçince soğuk şerbeti dökün ve Antep fıstığı veya fındıkla süsleyin 2.
Tel kadayıf yaparken kadayıfın tazeliği, tereyağı seçimi ve şerbetin kıvamı gibi unsurlara dikkat etmek önemlidir
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: