Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tel kadayıf yapımı için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 200 g tereyağı 1
- 750 g tel kadayıf 1
- 4 su bardağı toz şeker 1
- 1 su bardağı su 1
- 3 su bardağı süt 1
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1
- Üzeri için: İnce çekilmiş Antep fıstığı, 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi, vişne taneleri 1
Yapılışı:
- Şeker ve suyu kaynatın, şeker tamamen eriyince sütü ilave edin ve kenara alıp soğumaya bırakın 1.
- Tereyağını tavada eritip ocaktan alın 1. Ilınınca kadayıfın üzerine gezdirerek dökün 1.
- Elinizle kadayıfları iyice didikleyin 1.
- Bir miktar kadayıfı kahve fincanının yarısına gelecek kadar sıkı sıkı doldurun 1. Üzerine bir miktar ceviz içi ekleyin 1. Fincanın ağzına kadar kadayıf ilave edip yine sıkıca bastırın 1.
- Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine, fincanı ters çevirerek çıkartın 1. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıf topları kızarana kadar pişirip fırından alın 1.
- İlk sıcaklığı geçince sütlü şerbeti kadayıf toplarının üzerine gezdirin 1.
- Şerbetini iyice çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi karışımından serpin 1. En son vişne tanelerini yerleştirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: