Buradasın
Tel kadayıfın çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel kadayıfın çıtır olması için şu adımlar izlenebilir:
- Şerbet ve kadayıfın sıcaklık farkı: Kadayıf sıcak, şerbet soğuk olmalı veya tam tersi uygulanmalıdır 13.
- Şerbet hazırlığı: Şerbet, önceden hazırlanıp tamamen soğutulmalıdır 13.
- Pişirme: Kadayıf, 180-190°C fırında altı ve üstü kızarana kadar, genellikle 30-40 dakika pişirilmelidir 15. Fırından çıkar çıkmaz 1-2 dakika bekledikten sonra soğuk şerbet dökülmelidir 15.
- Sıkıştırma: Kadayıf, tepsiye yerleştirilirken bir tepsi ile bastırarak sıkıştırılmalıdır 25.
- Malzeme kalitesi: Taze kadayıf ve taze ceviz kullanılması önerilir 23.
Bu püf noktalarına dikkat edilerek hazırlanan tel kadayıf, çıtır bir dokuya sahip olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: