• Buradasın

    Kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kadayıf tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
    • 500 gram tel kadayıf 12;
    • 250 gram sadeyağ veya tereyağı 12;
    • 300 gram ceviz içi 1;
    • 2 litre süt 1;
    • 500 gram toz şeker 1.
    Yapılışı:
    1. Kadayıfı parmak uçlarınızla ayırarak havalandırın 1.
    2. Sadeyağı kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılınmasını sağlayın 1.
    3. Sadeyağı kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırın 1.
    4. Ceviz içlerini bıçakla ince doğrayın 1.
    5. 6-7 cm çapında küçük bir kasenin içine sıkıştırmadan bir miktar kadayıf doldurun (kenarları hafifçe dışa doğru sarkmalı) 1.
    6. Bir tatlı kaşığı ceviz ilave edip kenarlara doğru sarkan kadayıfı cevizin üzerine kapatın 1.
    7. Bu şekilde hazırladığınız kadayıfı içine sadeyağ sürülmüş 35-40 cm çapında bir tepsiye dizin 1.
    8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin 1.
    9. Süt ve şekeri tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın 1.
    10. Fırından çıkardığınız kadayıfı ve sütü iyice soğuyana kadar bekletin 1.
    11. Şekerli sütü kadayıfların üzerine gezdirerek dökün 1.
    12. Yeterli bir bekleme süresi olan 1 saatin sonunda tatlıyı servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    En güzel kadayıf hangi kadayıftan yapılır?

    En güzel kadayıf, kişisel tercihlere göre değişmekle birlikte, tel kadayıf ve burma kadayıf genellikle en beğenilen kadayıf çeşitleri arasında yer alır. - Tel kadayıf: İnce tel tel hamurdan yapılır ve tereyağı ile harmanlanarak üzerine ceviz veya fındık serpilir. - Burma kadayıf: Tel kadayıfın ince uzun rulolar halinde sarılmasıyla hazırlanır ve içerisine ceviz, fındık veya fıstık konularak kızartılır.

    Cevizli Kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

    Cevizli kadayıf şerbeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 5 su bardağı toz şeker - 4 su bardağı su - Yarım limonun suyu Yapılışı: 1. Bir tencerede toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. 2. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakın. 3. Tereyağını kısık ateşte eritin. 4. Kadayıfları dört parmak kalınlığında kesin. 5. Erittiğiniz tereyağını kadayıfların üzerine döküp iyice karıştırın. 6. Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle bastırın. 7. Üzerine iri parçalara ayrılmış cevizi serpiştirin. 8. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp tekrar iyice bastırın. 9. 190 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. 10. Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. 11. 30 dakika dinlendirin. 12. Kaymak, ceviz içi, böğürtlen ve nane ile süsleyip servis yapın.

    En güzel sütlü kadayıf nasıl yapılır?

    En güzel sütlü kadayıf yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram tel kadayıf; 1 su bardağı eritilmiş tereyağı; 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi; 4 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı süt. Hazırlanışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın. 2. Eritilmiş tereyağının 2/3’ünü kadayıfın üzerine döküp elinizde didikleyerek karıştırın. 3. Yağlanmış fırın kabına bastırarak yayın. 4. Üzerine ceviz içini yayıp kalan kadayıfı üzerine kapatıp bastırın. 5. Kalan yağı gezdirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 6. Fırından çıkartıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. 7. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.

    Kadayıf dolması hangi yöreye ait?

    Kadayıf dolması, Erzurum yöresine aittir.

    500 gr kadayıf kaç bardak şerbet alır?

    500 gram kadayıf için 3 su bardağı şerbet yeterlidir.

    Kadayıf hamuru nasıl yapılır?

    Kadayıf hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı un; 1 su bardağı su; Yarım su bardağı mısır nişastası; Yarım su bardağı sıvı yağ; Yarım çay kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Un, nişasta, tuz, yağ ve suyu derin bir kasede bir araya getirin. 2. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. 3. 5 dakika dinlendirin. 4. Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve köşesini mümkün olduğunca ince kesin. 5. Önceden ısıtılmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya hamuru sarmal şekilde sıkın. 6. 30 saniye pişirdikten sonra tahta bir çubuk yardımıyla tavadan alın. 7. Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerini örterek soğumaya bırakın. Kadayıf hamuru, tatlılar için kullanılmak üzere hazır hale gelmiştir.

    Kadayıf fırında kaç dakikada pişer?

    Kadayıfın fırında pişme süresi, ortalama olarak 30-45 dakika arasında değişmektedir. Pişirme süresi, kadayıfın türüne ve fırının özelliklerine göre değişebilir. Örneğin: - Yaş kadayıf için önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirmek gerekmektedir. - Turbo fırında kadayıfı, 200 derecede 15 dakika gözlemleyerek pişirmek tavsiye edilmektedir. - Ankastre fırında ise 180 derecede 40 dakika pişirildikten sonra ılıtılması ve üzerine soğuk şerbet dökülmesi önerilmektedir.