Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıf tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram taze tel kadayıf 12;
- 200 gram eritilmiş tereyağı 12;
- 1 su bardağı ceviz içi 2;
- 4 su bardağı toz şeker 12;
- 3 su bardağı su 12;
- yarım limon suyu 1.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın 12. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyin, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 12.
- Kadayıfı hazırlayın: Derin bir kaba aldığınız kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağını azar azar döküp güzelce harmanlayın 12.
- Tepsiye yayın: Kadayıfın yarısını yuvarlak veya kare bir tepsiye yerleştirip avuç içinizle bastırarak sıkışmalarını sağlayın 12. Üzerine ceviz serpin ve diğer yarısını da yerleştirip tekrar bastırın 12.
- Fırında pişirin: 180 derece fırında 45 dakika pişirin 12.
- Şerbeti dökün: Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş şerbeti her yerine eşit şekilde gezdirin 12.
- Dinlendirin: Şerbetini çekmesi için birkaç saat bekletin 12.
- Servis edin: Tatlıyı kare veya üçgen şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: