Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıf tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram tel kadayıf 12;
- 250 gram sadeyağ veya tereyağı 12;
- 300 gram ceviz içi 1;
- 2 litre süt 1;
- 500 gram toz şeker 1.
Yapılışı:
- Kadayıfı parmak uçlarınızla ayırarak havalandırın 1.
- Sadeyağı kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılınmasını sağlayın 1.
- Sadeyağı kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırın 1.
- Ceviz içlerini bıçakla ince doğrayın 1.
- 6-7 cm çapında küçük bir kasenin içine sıkıştırmadan bir miktar kadayıf doldurun (kenarları hafifçe dışa doğru sarkmalı) 1.
- Bir tatlı kaşığı ceviz ilave edip kenarlara doğru sarkan kadayıfı cevizin üzerine kapatın 1.
- Bu şekilde hazırladığınız kadayıfı içine sadeyağ sürülmüş 35-40 cm çapında bir tepsiye dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin 1.
- Süt ve şekeri tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın 1.
- Fırından çıkardığınız kadayıfı ve sütü iyice soğuyana kadar bekletin 1.
- Şekerli sütü kadayıfların üzerine gezdirerek dökün 1.
- Yeterli bir bekleme süresi olan 1 saatin sonunda tatlıyı servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: