Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıflı muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gram kadayıf 1;
- 100 gram tereyağı 1;
- 1 litre süt 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- Yarım su bardağı un 1;
- Yarım su bardağı nişasta 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Kadayıfların hazırlanması: Kadayıfları ince ince doğrayın 1. Bir tavada tereyağını eritin ve kadayıfları ekleyerek, altın rengi alana kadar kavurun 1.
- Muhallebinin hazırlanması: Ayrı bir tencerede süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilini karıştırın 1. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 1. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin 1.
- Kadayıf ve muhallebinin birleşimi: Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve yarısını derin bir servis kabına dökün 1. Üzerine kavrulmuş kadayıfların yarısını serin 1. Kalan muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün ve son olarak kalan kadayıfları da üstüne yerleştirin 1.
- Soğutma: Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 3-4 saat soğumasını bekleyin 1. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin 1. İsteğe göre ceviz içi ile süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: