Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıflı muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- Kadayıf için: 300-350 gram tel kadayıf, 3 yemek kaşığı tereyağı, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz 12.
- Muhallebi için: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket sıvı krema (200 ml) 12.
Yapılışı:
- Kadayıfı hazırlayın: Kadayıfı ince ince kırın ve 2 saat derin dondurucuda bekletin 12.
- Kadayıfı kavurun: Teflon tavada tereyağını eritin, şeker ve kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun 12. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın 12.
- Muhallebiyi hazırlayın: Tüm muhallebi malzemelerini tencereye alın, karıştırarak pişirin 12. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocaktan alın ve 10-15 dakika soğutun 1. Ardından vanilya ve sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpın 1.
- Tatlıyı birleştirin: Kızartılmış kadayıfın yarısını tepsiye yayın, üzerine muhallebiyi dökün ve kalan kadayıfı serin 12.
- Dinlendirin: Tatlıyı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve 3-4 saat dinlendirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: