Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıf dolması yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- Şerbet için: 2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu 1.
- Kadayıf için: 300 gram taze tel kadayıf, 1 su bardağı kırılmış ceviz 1.
- Bulamak için: 3 yumurta, yarım su bardağı süt, yarım paket vanilya 1.
- Kızartmak için: Sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın 1.
- Kadayıfı elinizle havalandırın ve avuç içi kadar parça alarak tezgaha yayın 1.
- Kadayıfın bir kenarına ceviz içi koyup, sarma gibi kenarları kapatarak rulo yapın 12.
- Bir kap içinde yumurta, süt ve vanilyayı çırpın 1.
- Hazırladığınız kadayıfları bu karışıma bulayın ve fazla geleni sıkın 12.
- Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyun ve kızdırın 1.
- Kızmış yağa kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartın 1.
- Tencereden alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın ve 3-4 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: