Buradasın
Tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır püf noktaları?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel kadayıf tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Kadayıfın tazeliği 5. Taze ve ince tel kadayıf kullanmak, tatlının kıvamını belirler 5.
- Yağ seçimi 5. Tereyağı veya sade yağ kullanmak, kadayıfın çıtır olmasını sağlar 5.
- Kadayıfın sıkıştırılması 15. Katmanları tepsiye yerleştirirken bir başka tepsi yardımıyla iyice bastırmak, tatlının düzgün pişmesini ve dağılmamasını sağlar 5.
- Şerbetin kıvamı 5. Şerbetin çok koyu veya çok sıvı olmaması gerekir 5.
- Fırında pişirme 5. Kadayıfı önce alt kısmı iyice kızarana kadar pişirip ardından ters çevirerek tekrar fırınlamak, her iki tarafın da eşit derecede kızarmasını sağlar 5.
- Şerbetleme 5. Tatlı sıcak, şerbet ise soğuk olmalıdır 5.
Tel kadayıf tatlısı tarifi için malzemeler:
- 250 gram tel kadayıf 2;
- 400 gram çikolata kreması 2;
- 125 gram tereyağı 2;
- 1 kase fındık içi (doğranmış) 2;
- 2,5 su bardağı su 2;
- 2,5 su bardağı şeker 2;
- 2-3 damla limon suyu 2.
Hazırlanışı:
- Su ve şekeri 10 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatın 2.
- Tel kadayıf ile eritilmiş tereyağını birbirine yedirin 2.
- Streç filmin üzerine tel kadayıf, çikolata kreması ve fındık koyup top şeklinde sarın 2.
- Derin dondurucuda 15 dakika bekletin 2.
- Dondurucudan çıkardığınız topları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin 2.
- İlk sıcaklık geçtikten sonra soğumuş şerbeti dökün 2.
- Üzerini Antep fıstığı veya fındıkla süsleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: