Buradasın
Tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır püf noktaları?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel kadayıf tatlısı yapımı ve püf noktaları:
Malzemeler:
- 400 gram tel kadayıf 13
- 300-350 gram sade yağ 1
- 250 gram toz antep fıstığı 1
- 2 su bardağı toz şeker 1
- 3 su bardağı su 1
- 3-4 damla limon suyu 1
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın, limon suyunu ekleyin ve 1,2 taşım daha kaynatın 2. Ocaktan alıp soğumaya bırakın 3.
- Kadayıfı hazırlayın: Tel kadayıfları bir karıştırma kabına alıp iyice didikleyin 1. Eritip soğuttuğunuz sade yağı kadayıfların üzerine ilave edin ve her tarafına gelmesi için elinizle didiklemeye devam edin 1.
- Kadayıfın yarısını tepsiye yayın: Hazır olan kadayıfın yarısını dikdörtgen alüminyum fırın tepsisine alın ve elinizle ya da bardağın arka tarafıyla iyice bastırarak yayın 1.
- Fıstığı serpin: Kadayıfın üzerine antep fıstığını her tarafına gelecek şekilde serpiştirin 1.
- Kalan kadayıfı ekleyin: Kadayıfın diğer yarısını da fıstığın üzerine parça parça yayın ve yine elinizle ya da bardağın arka tarafıyla iyice bastırarak yayın 1.
- Fırında pişirin: 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, ardından orta rafa alıp 30-40 dakika daha pişirin 1.
- Şerbeti dökün: Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: