Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tel sarmanın püf noktaları şunlardır:
- Kadayıfın Taze Olması: Kadayıfın taze olması, gevrekliğini kaybetmemiş olması önemlidir 1.
- Tereyağının Tamamen Eritilmesi: Tereyağının tamamen eritilmesi, kadayıfların daha lezzetli olmasını sağlar 1.
- Şerbetin Sıcak Kadayıfa Dökülmesi: Şerbetin sıcak kadayıfa dökülmesi, tatlının daha iyi şerbetlenmesini sağlar 1.
- İç Harcın Miktarı: İç harcın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 1.
- Yaprakların Yumuşatılması: Kart üzüm yaprakları kullanılacaksa, önceden yumuşatılması için kaynar suda bekletilmesi önerilir 2.
- Tencerenin Dibine Yaprak Serilmesi: Sarmaları pişirirken tencerenin dibine yırtılan veya kopan yaprakları sermek, yapışmayı engeller 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: