Saç böreği hamuru yapımı için gerekli malzemeler şunlardır: 4 su bardağı un; 1 su bardağı su; 1/2 su bardağı zeytinyağı veya tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Unun elenmesi: Un, bir kaba alınarak elenmelidir. 2. Malzemelerin karıştırılması: Elenmiş unun ortasında bir havuz açılarak, su, zeytinyağı veya tereyağı, tuz ve isteğe bağlı sirke eklenip, spatula veya tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak hamur haline getirilmelidir. 3. Yoğurma işlemi: Hamur, el ile yoğrulmalıdır. 4. Dinlendirme: Yoğrulan hamur, üzeri bir bezle örtülerek, yaklaşık 30 dakika dinlendirilmelidir. 5. Hamurun açılması: Dinlenen hamur, unlanmış bir yüzeyde, merdane yardımıyla ince bir şekilde açılmalıdır. Saç böreği hamurunun hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken püf noktalar için yemek.com ve hamurisleri.gen.tr sitelerindeki tariflere bakabilirsiniz.