Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avcı böreği harcı için gerekli malzemeler ve hazırlık aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gram dana kıyma 1
- 1 adet kuru soğan 13
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 23
- 1 çay bardağı kırık ceviz 25
- 1/2 çay bardağı ince bulgur 25
- 1 demet maydanoz 3
- Tuz, karabiber 25
Hazırlanışı:
- Soğanı küp şeklinde doğrayarak sıvı yağda kavurun 23.
- Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin 2.
- İnce bulguru üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin 2.
- Kıymaya tuz, karabiber, ıslatılmış bulgur ve cevizi ekleyerek karıştırın 2.
- Harcı hazırladıktan sonra yufkaları sekizer parçaya ayırın ve her parçanın içine sıvıyağ su karışımını sürün 2.
- Hazırlanan harçtan yufkanın geniş kısmına koyarak rulo şeklinde sarın 23.
- Börekleri önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 23.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: