Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midye böreğin püf noktaları:
- Sos hazırlığı: Sosun homojen kıvam alana kadar iyice karıştırılması gerekir 1.
- Yufka kalitesi: Yufkaların iyi kalitede olması önemlidir, aksi takdirde börek parçalanabilir veya kuru olabilir 1.
- Fırın ısısı: Börek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilmelidir 125.
- İç harcın hazırlanması: Peynir, yumurta akıyla ezilerek karıştırıldığında, böreğin içinden akıp gitmez 4.
- Şekil verme: Böreğin her yerine sos sürülmeli ve şekil verirken parmak veya kepçe sapı kullanılarak yufkanın sivri ucundan geniş kısmına doğru büzülmelidir 145.
- Pişirme süresi: Börekler, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilmelidir 15.
- Servis önerisi: Börek, fırından çıktıktan sonra üzerine bir bez örtülerek hafif su serpilmesi, daha yumuşak olmasını sağlayabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: