Buradasın
Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çarşaf böreğinin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun yumuşaklığı: Hamur, ele yapışmayan orta sertlikte bir kıvam almalıdır 13.
- Yoğurma: Hamur, toplandıktan sonra tezgahta 7-8 dakika iyi bir şekilde yoğurulmalıdır 1.
- Dinlendirme: Bezeler oluşturulduktan ve yağlandıktan sonra iyi bir şekilde dinlendirilmelidir 13.
- Yağlama: Yufkalar, yağlanıp üst üste dizildikten sonra 30 dakika dinlendirilmelidir 35.
- Açma: Hamur, tezgah üzerinde veya bir çarşafın üzerinde parmaklarla çekiştirilerek ince bir hale getirilmelidir 3.
- Pişirme: Fansız programda pişirilmesi önerilir; bu şekilde içi daha dengeli pişer ve kurumadan kızarır 4.
- İç harç: Ispanak çiğden, patates ise haşlanıp ezilerek kullanılmalıdır 1.
- Sirke kullanımı: Hamurun daha kolay açılması ve gevrek olması için bazı tariflerde az miktarda sirke kullanılabilir 45.
Bu püf noktalarına dikkat edilerek yapılan çarşaf böreği, daha lezzetli ve kolay açılabilir olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: