Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana böreği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Peynir seçimi: Çeçil peyniri yerine dil, örgü, tel gibi eriyen herhangi bir peynir kullanılabilir 5.
- Tereyağı: Tereyağı yanmadan eritilmelidir, yanık tereyağı istenmeyen bir tat oluşturabilir 5.
- Süt: Sosu hazırlarken kullanılan süt oda sıcaklığında olmalıdır 5.
- Pişirme: Böreğin içinin iyice pişmesi için ocak kısık ateşte tutulmalıdır 5.
- Tepsi değişimi: Böreğin bir tarafı piştikten sonra, kolayca çevrilebilmesi için kenarları bıçak yardımıyla ayrılmalı ve börek, yağlanmış başka bir tepsiye alınarak ters çevrilmelidir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: