Yulafın en güzel hali, kişisel zevklere göre değişmekle birlikte, aşağıdaki tariflerle de lezzetli bir şekilde tüketilebilir: 1. Muzlu ve Fıstık Ezmeli Yulaf: Orta boy bir kavanozu yarısına kadar yulaf ezmesiyle doldurup, üzerine süt, chia tohumu, fıstık ezmesi ve dilimlenmiş muz ekleyin. 2. Orman Meyveli Yulaf: Yulaf ezmesi, yoğurt, chia tohumu ve süte ilaveten vanilya veya bal ekleyip, üzerine böğürtlen, yaban mersini, ahududu gibi orman meyveleri ekleyin. 3. Tropik Meyveli Yulaf: Yulaf ezmesi, yoğurt, chia tohumu ve sütle başlayıp, kivi, ananas ve mango dilimlerini ekleyerek hindistancevizi ile süsleyin. 4. Zencefilli Yulaf Kasesi: 2/3 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi, ½ muz püresi, ½ çay kaşığı organik zencefil tozu ve 1 çay kaşığı tarçını karıştırıp, kuru ananas ve kuru mango ile süsleyin. 5. Yulaflı Tost: 4 yemek kaşığı yulaf, 1 yemek kaşığı yoğurt, zerdeçal, karabiber, paprika, zeytin ve 1 yumurtayı karıştırıp buzdolabında beklettikten sonra tost makinesinde pişirin.