Yörüklerin bazı yemekleri: Çorbalar: Yörük çorbası, toygar çorbası, çileme çorbası, göçe tarhanası, kolay yoğurt çorbası. Ana yemekler: Sura, Yörük kapaması, yoğurtlu Yörük kavurması, güveçte Yörük kebabı, Yörük köftesi, Yörük bohçası, Özbek pilavı, Ramazan kebabı, çullama köfte, kabartma, ocak bükmesi, cimcik hamuraşı, büryan, kakaç, Yörük bulgur pilavı, tavuk dolması, et altı yufka aşı, kölle, alca aşı, kuzu etli genger, tas kapama, çekme kebabı, etli aşır, ısırgan kavurması. Tatlılar: Dibile, Yörük ekşili tatlı, gelin önü, Yörük helvası, Yörük sütlacı, su muhallebisi, sütlüaş, hoşmerim, pekmez helvası, kırık helva. Yörükler, genellikle unlu gıdalar ağırlıklı bir mutfak kültürüne sahiptir ve yufka temel gıda olarak kullanılır.