Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yörükler, pratik, az malzemeli ve doyurucu yemeklerle beslenirler 1. Bazı Yörük yemekleri şunlardır:
- Keşkek: Buğday ve etin uzun süre dövülerek hazırlanan geleneksel bir yemektir 14.
- Yörük Kebabı: Kuzu ve keçi eti, domates ve biberin katman katman dizilmesiyle yapılan bir kebap türüdür 1.
- Tandır Ekmeği: Tandırda pişirilen, bazen yassı bazen kalın, lezzetli bir ekmek çeşididir 1.
- Bumbar: Koyun ya da sığırın bağırsağının içerisine kıyma, pirinç ve baharatlarla doldurulup pişirilen bir yemektir 1.
- Otlu Gözleme: Yörüklerin yaylada bolca bulduğu otlarla (ıspanak, nane, fesleğen) hazırlanan gözlemeler 1.
- Arapaşı: Buğday, yoğurt ve etle yapılan, kıvamı yoğun bir çorbadır 1.
- Taratorlu Köfte: Köftelerin üzerine yoğurt, sarımsak ve cevizle hazırlanan sos dökülerek servis edilir 1.
- Yufka Ekmek: İnce açılan hamurdan yapılan, kısa süre içinde tüketilen ekmek türüdür 1.
- Ayran Aşı Çorbası: Yoğurt, buğday ve naneyle hazırlanan, serinletici bir yaz çorbasıdır 1.
- Kargana Tatlısı: Hamurun tandırda pişirilip, üzerine şerbet dökülerek yapılan bir tatlıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: