• Buradasın

    Bulgurlu lahmacun nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden, crispy lahmacun topped with finely ground bulgur and minced meat, served on a traditional Adana-style copper tray with fresh parsley and lemon wedges beside it.
    Bulgurlu lahmacunun nerenin meşhur olduğu hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Türkiye'de lahmacunun meşhur olduğu bazı yerler şunlardır:
    • Gaziantep 13. İnce ve çıtır hamuruyla, baharatlarla zenginleştirilmiş kıyma harcıyla ünlüdür 13.
    • Şanlıurfa 13. Taze baharatlar ve özel soslarla hazırlanan lahmacunu ile bilinir 13.
    • Mardin 13. İnce ve yumuşak hamuruyla ve yöreye özgü lezzetlerle hazırlanan lahmacunu ile ünlüdür 13.
    • Hatay 13. Zengin baharatlarla yapılan lahmacunu ile dikkat çeker 13.
    Ayrıca, Adana, Mersin ve İstanbul gibi şehirlerde de lahmacun yoğun olarak yapılmakta ve tüketilmektedir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lahmacun hangi uygarlığa aittir?

    Lahmacun, Orta Doğu uygarlığına aittir. Lahmacunun kökeni Babilliler medeniyetine kadar dayanmakla birlikte, isminin kökeni Arapça “lahm bi’ajin”den gelir ki bu da “et üzerinde ekmek” anlamına gelir. Lahmacun, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu'ya yayılmış ve zamanla farklı bölgelerde kendine özgü tariflerle yapılmaya başlanmıştır. Levant bölgesi ve özellikle Lübnan, Suriye gibi ülkelerde benzer lezzetlerin bulunması, lahmacunun kökeninin bu bölgelere dayandığını gösteriyor olabilir. Günümüzde lahmacun, Türkiye'nin dışında da oldukça popüler hale gelmiştir.

    Bulgurlu be hangi yöreye ait?

    Bulgur, Orta Asya'dan gelen Türk kavimlerinin temel besinleri arasında yer alır. Bulgur kullanılarak yapılan yemek çeşitleri, Türkiye'nin Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yaygındır. Bulgurlu ile ilgili belirli bir yöreye ait bilgi bulunamamıştır.