Tatlı yılbaşı pastası yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Kek yapımı: 19 cm'lik kek kalıbı yağlı kağıt ile kaplanır. Yumurtalar ve toz şeker, köpük kıvamına gelene kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilin eleyerek eklenir. Karışım, kalıba dökülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. Kek, tamamen soğuyana kadar bekletilir. 2. Krema yapımı: Tereyağı ve pudra şekeri mikserle çırpılır, içine krem peynir eklenir. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata eklenip karıştırılır. 3. Birleştirme: Kek, servis tabağına alınır ve süt ile hafifçe ıslatılır. Üzerine krema sıkılır ve meyveler yerleştirilir. İkinci kat kek yerleştirilir ve aynı işlem tekrarlanır. Artan krema ile pastanın üzeri ve kenarları kaplanır. 4. Süsleme: Pasta, istenilen şekilde süslenir. Alternatif olarak, zencefilli kurabiyeli yılbaşı pastası da yapılabilir. Yılbaşı pastası yaparken, özel kalıplar ve süslemeler kullanarak daha şık bir görünüm elde edilebilir.