Ramen hamuruna ne kadar su konması gerektiği, kullanılan tarife ve malzemelere göre değişiklik gösterebilir. Kısık Ateş Akademi'nin ramen tarifi için erişte yapımında kullanılan su miktarı: 500 g un, 200 ml su, 1 adet yumurta sarısı, 5 g karbonat ve 5 g tuz içeren bir hamur elde edilir. Yemek.com'un ramen tarifinde ise: 400 gram tavuk, 1 paket ramen (veya noodle), 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 yumurta, 4-5 dal taze soğan, 2 diş sarımsak, 1/2 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı susam yağı ve 1 çay kaşığı tuz kullanılır. Nefis Yemek Tarifleri'nin ramen tarifinde: 2 parça tavuk göğsü, 1 adet büyük boy mantar, yarım çay bardağı soya sosu, 1 paket noodle, zencefil, kekik, karabiber, kimyon, acı sos ve sarımsak (toz veya püre) kullanılır. Bu tariflerde belirtilen su miktarları, kullanılan un ve diğer malzemelerin miktarına göre değişebilir.