Ciğer kavurma en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 500 gr dana ciğer, 2 adet soğan, 2-3 diş sarımsak, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 demet maydanoz, 1 çay kaşığının ucuyla karabiber. 2. Hazırlık: Ciğerleri sinirlerinden ayıklayıp kuşbaşı doğrayın ve yıkayın. 3. Pişirme: Yapışmayan tavaya sıvı yağı alın, soğan ve ciğerleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. 4. Servis: Yıkanmış ve doğranmış maydanozu ciğerin üzerine serpin ve sıcak servis yapın. Alternatif olarak, kuzu ciğer kavurma için de şu tarifi deneyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 1 kg kuzu ciğer, 3 baş kuru soğan, 1 tane kırmızı biber, 2 tane yeşil biber, Yarım çay bardağı sıvı yağ, Kimyon, Karabiber, Pul biber, Tuz. 2. Pişirme: Ciğerleri küçük küçük doğrayın, tavaya alarak üzerine su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.