Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı limonataya genellikle baharat eklenmez. Ancak, bazı tariflerde limon tuzu kullanılabilir. Örneğin, 4. tarifte 1 çay kaşığı limon tuzu eklenmiştir 4.
Ana malzemeler:
- 5-6 adet portakal
- 1.5 limon (2 de olabilir)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 litre su
Ek malzemeler:
- 10 adet nane yaprağı (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Limon ve portakalı dondurup dilimleyin 4.
- Robotta püre haline getirin 4.
- Tencereye alıp su ve limon tuzunu ekleyin, karıştırın 4.
- 2 saat buzdolabında beklettikten sonra süzgeçten geçirin 4.
Not: Baharat kullanımı tariflerde belirtilmemiştir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: