Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağına özgü bazı soslar:
- Yoğurtlu soslar 35. Yoğurt, sarımsak ve baharatlarla zenginleştirilir, yemeklerin yanında ve mezelerde kullanılır 35.
- Domates sosu 3. Zeytinyağı veya tereyağı, sarımsak ve baharatlarla yapılarak, kahvaltıdan fırınlanmış sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır 3.
- Biber salçası 3. Kırmızı biberden yapılır, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla karıştırılarak ikramlık ve et marinesi gibi yemeklerde tercih edilir 3.
- Sarımsaklı yağ 3. Sarımsakların tereyağı veya zeytinyağında pembeleşene kadar ısıtılıp yapıldığı bu sos, geleneksel yemeklere zengin ve doyurucu bir tat katar 3.
- Nar ekşisi 35. Nar suyunun uzun süre kaynatılıp yoğunlaştırılmasıyla yapılır, özellikle salatalarda tercih edilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: