Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ramen hamuruna ne kadar su konması gerektiği, kullanılan tarife ve malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
Kısık Ateş Akademi'nin ramen tarifi için erişte yapımında kullanılan su miktarı:
- 500 g un, 200 ml su, 1 adet yumurta sarısı, 5 g karbonat ve 5 g tuz içeren bir hamur elde edilir 3.
Yemek.com'un ramen tarifinde ise:
- 400 gram tavuk, 1 paket ramen (veya noodle), 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 yumurta, 4-5 dal taze soğan, 2 diş sarımsak, 1/2 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı susam yağı ve 1 çay kaşığı tuz kullanılır 1.
Nefis Yemek Tarifleri'nin ramen tarifinde:
- 2 parça tavuk göğsü, 1 adet büyük boy mantar, yarım çay bardağı soya sosu, 1 paket noodle, zencefil, kekik, karabiber, kimyon, acı sos ve sarımsak (toz veya püre) kullanılır 2.
Bu tariflerde belirtilen su miktarları, kullanılan un ve diğer malzemelerin miktarına göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: