Teriyaki soslu et yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 300-350 gram dana bonfile, dilimlenmiş - 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı - Marine için: ½ yemek kaşığı soya sosu, ½ yemek kaşığı pirinç sirkesi - Teriyaki sos için: 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı koyu renkli soya sosu, 2 yemek kaşığı mirin, 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 tatlı kaşığı su ile sulandırılmış) - Servis için: Susam, 1-2 adet yeşil soğan, ince dilimlenmiş Yapılışı: 1. Bir kasede bonfile dilimlerini ½ yemek kaşığı soya sosu ve ½ yemek kaşığı pirinç sirkesi ile iyice karıştırın. 2. Bir sos tenceresinde balı, koyu renkli soya sosunu, mirini, pirinç sirkesini ve sulandırılmış mısır nişastasını karıştırın. 3. Ayçiçek yağını wok tavada ısıtın. 4. Pişen etleri bir servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız teriyaki sosunu gezdirin. Ayrıca, hazır teriyaki sosu kullanarak da bu tarifi uygulayabilirsiniz.