Susamlı Anne Keki Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 2 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Susam Yapılışı: 1. Geniş bir kaba 4 adet yumurta kırılarak köpürünceye kadar çırpılır. 2. 1,5 su bardağı toz şeker eklenerek çırpmaya devam edilir. 3. 1,5 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ eklenerek karıştırılır. 4. 1 adet vanilya, 2 adet kabartma tozu ve 3 su bardağı un ilave edip iyice çırpılır. 5. Kek tepsisi çok az sıvı yağla yağlanır. 6. Hazırlanan kek harcı yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 7. Üzerine bolca susam serpilir. 8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekimizin üstü kızarana kadar yaklaşık 35 dakika kadar pişirilir. Alternatif olarak, Cevizli Susamlı Anne Keki Tarifi için şu malzemeler ve yapım aşamaları kullanılabilir: Malzemeler: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker (300 ml) 1 su bardağı süt (300 ml) yarım su bardağı sıvıyağ (200 ml) 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 kase çekilmiş ceviz 2-2,5 su bardağı un Üzerine susam Yapılışı: 1. Kek için ilk olarak yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. 2. Üzerine oda sıcaklığında süt ve sıvı yağı ekleyip sıvı malzemeleri karıştırın. 3. Karışan malzemelerin üzerine ceviz içini ekleyin. 4. Kekin kuru malzemelerini ilave ederek, pürüzsüz kıvam alana kadar malzemeleri karıştırın. 5. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp içine harcı dökün, güzelce yayın. 6. Üzerine susam serpin.