Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susamlı Anne Keki Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet yumurta 1
- 1,5 su bardağı toz şeker 1
- 1,5 su bardağı yoğurt 1
- 1 su bardağı sıvı yağ 1
- 1 paket vanilya 1
- 2 paket kabartma tozu 1
- 3 su bardağı un 1
- Susam 1
Yapılışı:
- Geniş bir kaba 4 adet yumurta kırılarak köpürünceye kadar çırpılır 1.
- 1,5 su bardağı toz şeker eklenerek çırpmaya devam edilir 1.
- 1,5 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ eklenerek karıştırılır 1.
- 1 adet vanilya, 2 adet kabartma tozu ve 3 su bardağı un ilave edip iyice çırpılır 1.
- Kek tepsisi çok az sıvı yağla yağlanır 1.
- Hazırlanan kek harcı yağlanmış fırın tepsisine dökülür 1.
- Üzerine bolca susam serpilir 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekimizin üstü kızarana kadar yaklaşık 35 dakika kadar pişirilir 1.
Alternatif olarak, Cevizli Susamlı Anne Keki Tarifi için şu malzemeler ve yapım aşamaları kullanılabilir:
Malzemeler:
- 3 yumurta 2
- 1 su bardağı toz şeker (300 ml) 2
- 1 su bardağı süt (300 ml) 2
- yarım su bardağı sıvıyağ (200 ml) 2
- 1 paket kabartma tozu 2
- 1 çay kaşığı karbonat 2
- 1 kase çekilmiş ceviz 2
- 2-2,5 su bardağı un 2
- Üzerine susam 2
Yapılışı:
- Kek için ilk olarak yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın 2.
- Üzerine oda sıcaklığında süt ve sıvı yağı ekleyip sıvı malzemeleri karıştırın 2.
- Karışan malzemelerin üzerine ceviz içini ekleyin 2.
- Kekin kuru malzemelerini ilave ederek, pürüzsüz kıvam alana kadar malzemeleri karıştırın 2.
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp içine harcı dökün, güzelce yayın 2.
- Üzerine susam serpin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: