Havuç, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde geleneksel tarım yöntemleriyle tüketilir. Havuç tüketim ayları: Ocak: Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp. Şubat: Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp. Mart: Ispanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli. Nisan: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul. Mayıs: Enginar, havuç, bezelye, çağla, bebe havucu, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik. Havucun en lezzetli haline sonbaharda, özellikle Eylül ve Ekim aylarında hasat edildiğinde ulaştığı düşünülmektedir.