Buradasın
Patlıcanın en güzel dolması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanın en güzel dolması için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- 5-6 adet patlıcan 1;
- 1 çay bardağı pirinç 1;
- 200 gram orta yağlı kıyma 1;
- 1 adet orta boy soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1;
- 1/5 demet maydanoz 1;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 tatlı kaşığı nane 1.
Sosu için:
- 2 su bardağı sıcak su 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Hazırlanışı:
- Patlıcanları güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün 1.
- Tatlı kaşığı yardımıyla patlıcanların içini güzelce oyun ve tuzlu suda bekletin 12.
- Dolma harcı için pirinçleri güzelce yıkayın, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, maydanozu ince ince kıyın 1.
- Bütün malzemeleri derin bir kap içerisinde güzelce karıştırın 1.
- Harcı patlıcanların içine doldurun ve tencereye dizin 1.
- Dolmanın suyu için salçayı suda açtırın, tuzunu, yağını ekleyin ve güzelce karıştırıp tencereye dökün 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: