Buradasın
Patlıcanın en güzel dolması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanın en güzel dolmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 6 orta boy patlıcan 1
- 300 gr orta yağlı kıyma 1
- 2 baş soğan 1
- 2 büyük boy domates 1
- 2 çorba kaşığı dolmalık pirinç 1
- 1 çorba kaşığı margarin 1
- 1 limon 1
- Yarım demet maydanoz 1
- Yeteri kadar tuz 1
Hazırlanışı:
- Patlıcanların kabuğunu alaca şekilde soyun ve enine ortadan ikiye bölün 1.
- İçlerini özel bir oyacak veya keskin bir bıçak yardımıyla dikkatlice oyarak boşaltın 1.
- İç harcı hazırlamak için kıymaya, yıkanıp süzülmüş pirinç, rendelenmiş soğan, küçük parçalara doğranmış domates (veya biraz sulandırılmış domates salçası), ince doğranmış maydanoz ve tuz ekleyip iyice karıştırın 1.
- Hazırlanan harcı patlıcanların içine doldurun ve oyduğunuz parçaları kapağı gibi kullanarak kapatın 1.
- Dolmaları derin bir kabın içine düzenli bir şekilde yerleştirin 1.
- Üzerini örtecek kadar su ekleyin, limon suyu ve margarini ilave edip orta ateşte pişirin 1.
- Patlıcanlar yumuşayıp içindeki pirinç pişince ateşten alın 1.
- Dolmaları servis tabağına alın ve tencerede kalan suyu üzerine gezdirerek sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: