Patlıcan kebabı yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram kıyma; 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş); yarım demet maydanoz; 2 diş sarımsak; 1 su bardağı bayat ekmek; 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon; 3 adet patlıcan; 3 adet kiraz domates (boş yerlere eklemek için); 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 su bardağı sıcak su; 1 adet rendelenmiş domates; 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber; 2 adet yeşil biber; 1 diş ezilmiş sarımsak. Yapılışı: 1. Geniş bir kasede kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, ekmek kırıntısı ve baharatları karıştırın. 2. Karışımdan parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapın. 3. İki parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanlarla köfteleri yan yana dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun. 4. Sosu için, bir kapta salça, sıcak su, rendelenmiş domates, tuz, karabiber ve doğranmış yeşil biberi karıştırın. 5. Hazırladığınız sosu patlıcan ve köftelerin üzerine gezdirin. 6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Püf noktaları: Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilirsiniz. Fırınlamadan önce yemeğin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave edebilirsiniz. Yanında tane tane pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.